UNIQA Osiguranje d.d. Sarajevo

VERIFIED SUPERIOR EXPERIENCE

72SH05
4.7.2019.

UNIQA - sada potvrđeni prijatelj svojih klijenata

 
Osiguravajuće društvo UNIQA osnovano je 1997. godine. Orijentacija na potrebe klijenata i njihovu sigurnost, perspektivan mladi kadar i tendencija stalnog rasta i razvoja opredijelili su austrijsku bankarsku kuću Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG iz Beča da krajem 2001. godine postane većinski dioničar Društva.

 

Podrška većinskog vlasnika rezultirala je unapređenjem poslovnih procesa, unapređenjem postojećih i uvođenjem novih usluga osiguranja od kojih je najznačajnije životno osiguranje (uvedeno početkom 2002. godine).

 

U maju 2005. godine UNIQA Group Austria, kao jedna od vodećih osiguravajućih grupa u Centralnoj Evropi i najveće austrijsko osiguranje, prepoznaje kvalitet na bosanskohercegovačkom tržištu osiguranja i započinje proces preuzimanja vlasništva nad Raiffeisen Osiguranjem. Isti je završen u oktobru kupovinom preostalih dionica od Raiffeisen Bank dd BiH čime je zaokružen ukupan udjel UNIQA-e u dioničkom kapitalu Osiguranja na 99,8%, a Raiffeisen Osiguranje je postalo dio UNIQA grupacije osiguravajućih društava.

 

U junu 2006. godine i zvanično mijenja ime u UNIQA Osiguranje d.d. Sarajevo.

 

Da je zadovoljstvo klijenata te individualan pristup rješavanju njihova specifična problema na prvom mjestu, UNIQA osiguranje d.d. dokazuje pristupanjem u program ICERTIAS Customers' Friend – Jer mi cijenimo svoje klijente. U sklopu navedenog programa dodatno se obavezuje pružati vrhunske usluge, graditi kvalitetan odnos sa svojim klijentima te pružati izvrsnu podršku tokom cjelokupnog trajanja njihova osiguranja.