POŠIP ČARA

VERIFIED SUPERIOR EXPERIENCE

10QB37
29.1.2019.

POŠIP ČARA - Vrhunsko vino

Pošip poljoprivredna zadruga djeluje od 1984. godine kada je izgrađena i vinarija u Čari kapaciteta 130 vagona. 
 
Na lokalitetu Čare 105 ha zasađeno je vinovom lozom. Sa 85% zastupljena je autohtona sorta grožđa pošip, gdje blizina mora i veliki broj sunčanih dana daju posebnost, plemenitost i specifičnost sorti pošip, a gdje je kult vina tradicijski ukorjenjen u kulturu življenja ljudi na ovim krškim prostorima.
U vinariji se vrši prerada grožđa, dorada vina, te u vlastitoj punionici punjenje vina u boce. Zadruga je potpuno samostalna u prodaji svojih vrhunskih vina, kao i na domaćem tako i na inozemnom tržištu.
 
Pošip vrhunsko suho bijelo vino proizvodi se od istoimene autohtone sorte grožđa u Korčulanskom vinogorju na ograničenom lokalitetu Čare. Mikroklima je presudna za kvalitete, a sorta vinove loze jedinstvena je u Dalmaciji. Vino Pošip jedno je od prvih zaštićenih hrvatskih vina još 1967. godine. Vrhunsko vino Pošip jedno je od najboljih dalmatinskih bijelih vina, što potvrđuje razinu odličja i priznanja koje je to vino dobilo, kako u domaćem tako i inozemnom ocjenjivanju. Boja ovog vina je svjetložuta s nijansom zelenkaste. Intezivnog je mirisa ukonponiranog sa svježim sortnim mirisom pošipa. U okusu se osjeća punoća, izražajnost, robusnost i plemenitost, te skladnost i harmoničnost sorte pošip, te specifičnost ograničenog lokaliteta, izvanrednog spoja prirode i loze. Pošip-vrhunsko vino izvozi se u: BIH, Crnu Goru, Srbiju, Belgiju, Austriju i Njemačku.
 
ICERTIAS - Customers' Friend certifikacijski program ima za cilj stimulirati proizvođače i davatelje usluga na što više standarde pružanja vrhunskog ukupnog korisničkog iskustva, kao i na što veću razinu kvalitete kada je riječ o cjelokupnoj korisničkoj "aftersales" podršci te visokokvalitetnog i prijateljskog odnosa sa klijentima.